Sistem Pertahan Badan

Sistem Pertahan Badan

 Kesan kekurangan sistem pertahanan badan

1. Penyakit berjangkit   – pengaktifan  semula penyakit berjangkit seperti herpes zoster di mana insiden meningkat 5 kali ganda di antara umur 45 ke 85 tahun.disebabkan  kehilangan sistem pertahanan selular badan terhadap virus varicella-zoster.

2. Tindakbalas terhadap pelalian ( imunisasi) – pengeluaran antibodi yang spesifik kepada antigen dalam vaksin  berkurangan  dalam warga emas menyebabkan pelalian yang diberi berkemungkinan kurang berkesan.

3. Kanser – disebabkan sistem pertahanan badan berkurangan,  ia tidak dapat mengenal dan menghapuskan sel kanser seperti kronik limpositik leukaemia (CLL).

4. Penyakit degenerasi akibat penuaan – ini berkaitan dengan fungsi sistem pertahanan yang berkurangan. Pengeluaran auto antibodi bercenderung untuk meningkat dalam penyakit kronik seperti hypothyroidism, diabetes mellitus, dan hypopituitarism.

Info dari kesihatan dari : http://www.myhealth.gov.my/sistem-pertahanan-badan/

Untuk meningkatkan sistem pertahanan badan anda boleh cuba AG Broc 

AG Broc diformulasikan dari teknologi USA, Italy dan German yang mana ianya baik untuk pembersihan & PERLINDUNGAN SEL BADAN serta memperkuatkan SISTEM PERTAHANAN TUBUH BADAN


WHATAPPS UNTUK INFO LANJUT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *