Sakit jantung

Sakit jantung

*Penyakit Jantung*
Penyakit jantung adalah penyebab kematian nombor satu di Malaysia. Setiap tahun statistik penghidap jantung meningkat di sebabkan kurangnya penjagaan kesihatan seperti tidak mengamalkan senaman, pengambilan makanan tidak sihat serta beban kerja tinggi yang menyebabkan tekanan. Ini boleh dilihat melalui statistik Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) di mana anggaran penyakit jantung koronari adalah 40,000 kes baru setiap tahun.
Antara tanda serangan penyakit Jantung adalah berbeza bagi setiap individu. Ada yang kebas tangan kiri hingga sebahagian tengkuk, sakit pada bahagian tengah dada, sesak nafas, pening kepala, berpeluh dingin, jantung berdebar, letih lesu, rasa pitam dan pengsan.
Mengapakah ini berlaku adalah kerana banyak sel-sel hanging lemah dan banyak sel-sel hanging mati tidak diganti dengan secukupnya dalam tubuh badan kita berbanding sel-sel yang sihat. Maka pelbagai penyakit akan dihidapi oleh kita.
Dengan mengamalkan *AG CERA* setiap hari dapat mencegah drpada risiko mendapat sakit jantung kerana *AG CERA* tinggi *ANTIOKSIDAN* di samping ianya mampu mencegah proses radang dan pembekuan darah. Oleh itu pengambilan *AG CERA* amat bermafaat untuk mencegah seseorang daripada menghidapi sakit jantung. Ikhtiar Dan ambil dengan istikomah Serta disiplin.. In Shaa Allah…
Info lanjut layari http://agnutrition.my
*INFO SIHAT BERSAMA AG NUTRITION*

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *