Ceramoside

Ceramoside

Ceramoside ni adalah satu lapisan pada permukaan kulit yang ada tekstur licin macam ‘oily wax’. Dia jadi pelindung kepada kulit dari ancaman luar yang berbahaya.

Ok. Senang cakap macam ni lah. Kalau dalam bahagian kulit dalam (dermis) kita ada collagen untuk keanjalan dan kelembapan kulit, kat lapisan luar pulak ada ceramoside untuk jaga kelembapan di bahagian luar.
Apabila usia kita semakin meningkat terutamanya bila dah mula masuk 3 series, bukan kolagen je yang berkurang tau. Ceramoside ni pun turut sama ‘jatuh saham’. Sebab tu kdg2 kalau perasaan semakin meningkat usia kita, macam-macam benda timbul kat permukaan kulit. Kdg2 mudah sgt jadi merah-merah macam kulit sensitif tu. Haa, ni tanda lapisan ceramide makin berkurang.
Jadi, sekarang kebanyakan negara luar dah mula trending dgn penggunaan ceramoside ni dalam skincare.
Itulah dia CERAMOSIDES!
Ceramosides ada phytoceramide atau ceramide yang diambil dari tumbuhan yang ada sama fungsi dengan ceramoside kat kulit kita. Biasanya diambil dari gandum lah.
Dan dikatakan bila consume ceramosides ni, dalam 2 minggu je dah boleh nampak kesan kulit semakin lembap dan berseri.
Haa, sesuai sangatlah untuk wanita yang rasa kulit dah kurang keanjalan dan nak naikkan balik seri wajah macam anak dara. Hihi.
Selain pakai skincare yang baik, jangan lupa consume supplement untuk kulit jugak. Barulah dapat hasil yang lebih maksimum
Berminat untuk dapatkan AG Cera
Wasap 601111983461

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *